De sleutel om deze KFC stijl gebraden kip op meel en kookproces. Nou, nu via blogs Mrs. Young Wise (nog nooit deelgenomen aan een Master Chef Indonesië loh ...) bieden een complete recept dat krokant meel kan opblazen. Vergeet niet om dat veel olie dat de kip bak gelijkmatig gebruiken.
Hier is het recept en hoe om het te maken :
- 1 kg kip, in stukken gesneden
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprika poeder
- 1/4 theelepel rode chilipoeder droog
- 1/2 theelepel fijn zout
- Olie om te frituren
Vloeistof Coating Materiaal:
- 300 ml koud water / ijswater
- 300 g bloem eiwitrijke tarwe (ik stel stempel twin disc)
- 40 g maïzena
- 1/2 eetlepel melkpoeder
- 1 eidooier
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel fijn zout
- 1/2 theelepel peper poeder
Droge Coating Materiaal:
- 400 g bloem eiwitrijke tarwe
- 100 g maïszetmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel onmiddellijke kip smaak bouillon poeder
- 1 tl knoflookpoeder
- Fijn zout 1/4 (als je wilt om de pikante kip te proeven, kunt u chilipoeder toe te voegen)
Hoe Te Maken:
- Vloeibare coatings: Meng de bloem, maïzena, melkpoeder, bakpoeder, peper, zout en MSG. Roer alles goed door. Voer het eigeel en water beetje bij beetje al roerend tot goed gemengd. Bewaar in de koelkast / koele plaats.
- Droge coating: Meng alle droge bekledingsmateriaal. Roer alles goed door. Opzij zetten.
- Bestrooi de stukken kip met peper, zout, knoflookpoeder en rode chilipoeder. Roer alles goed door. Laat 15 minuten staan zodat de smaken te trekken.
- Rol de stukken kip in de droge coating op het gehele oppervlak bedekt met bloem. Dompelen in een vloeibare coating en roll terug in de droge coating terwijl diremasremas. Voeren tot 2 keer wanneer u wilt dat extra kip kriuk. Doe dit tot de kip uit loopt.
- Verhit de olie, bak kip in de olie op middelhoog vuur veel. Kook tot de kip gaar is, geel-bruin en droog. Te verwijderen en af te voeren.
- Kentucky Fried Chicken ala klaar meel geserveerd met saus en chili.
We krijgen ook interessante info op de blog Voedsel experimentator die resulteert krokant gebakken kip (extra kennis). Er zijn een paar dingen op te merken:
- Een mengsel van bloem en water: Wat moet eraan worden herinnerd, Meng bloem water is niet te dik, bij voorkeur keencerannya vergelijkbaar met gebakken banaan bloem deeg.
- De dikte van de bloem: Velen denken dat tot krokante kip te produceren is dik met bloem. Maar het is dik meel, zodat de dader waarom crispynya niet krokante kip. Eén keer is genoeg bandage.
No comments:
Post a Comment