Materialen maken rendang Padang:
- 1 ½ kilo mager rundvlees, in 4 × 4 cm gesneden
- 2 liter melk van 2 kokosnoten
Smaakmakers maken rendang Padang:
- 2 laurierblaadjes kurkuma, concluderen
- 4 limoenblaadjes
- 2 stengels citroengras, geplet
- 2 cm kandis zuur / gelugur
Puree:
- 2 cm laos
- 3 cm kurkuma brandstof
- 2 cm gember gegrild
- 100 g rode chili
- 100 g krullende rode peper
- 12 rode uien
- 6 teentjes knoflook
- 5 granen hazelnoot
- ½ el koriander
- 1 tl komijn geroosterde
- ½ theelepel nootmuskaat
- 2 tl zout
Hoe te rendang Padang Merk :
- Giet de kokosmelk in de pan, zet kurkuma bladeren, kalk bladeren, citroengras, tamarinde, rode ui en alle kruiden. Roer alles goed door.
- Kook de gekruide kokosmelk, terwijl af en toe roeren gedurende 20 minuten.
- Voer een stuk vlees, bak op matig vuur tot de melk opdroogt en vettig. Lift.
- Giet rendang in een schaal. Serveren.
- Tip: flessenmelk niet gebruiken voor een typische kruimel rendang zal niet worden gevormd. Gebruik kokosmelk uit verse kokosnoot sap.
No comments:
Post a Comment